המדריך המלא למיתוג עסקי  

רוצה יותר לידים ולקוחות?
הכנתי לך הדרכה מיוחדת במתנה – איך להשיג 5-50 לקוחות כל חודש?
לצפייה לחץ כאן

רוצה יותר לידים ולקוחות?
הכנתי לך הדרכה מיוחדת במתנה 
איך להשיג 5-50 לקוחות בחודש?
לצפייה לחץ כאן

תוכן עיניינים

כיום חברות מתמודדות עם אתגרים עצומים כדי להיכנס לשוק עם מוצרים חדשים ושירותים. מציאת השוק הנכון, המחיר, התקציב והצוות לעבוד איתו. עולם העסקים המתפתח במהירות הוא מאתגר ביותר.

מיתוג עסקי הוא המפתח של עסק להתבלט מהמתחרים, להגיע ביעילות ללקוחות נאמנים, לגרום לקנות מכם ואפילו לשלם יותר.

מדריך זה נבנה בקפידה עבור עסקים קיימים או עבור אנשים שרוצים לפתוח עסק, מנהלים של חברות קטנות ובינוניות וסטארט-אפים. המטרה שלו לתת סקירה כללית על נחיצות וחשיבות המיתוג. הוא מציג את נקודות המפתח שמראות איך לבנות מותג. מותג שנבנה בהצלחה הופך לכלי חיוני להשגת היעד העסקי של החברה.

מה זה מיתוג?

מותג או מיתוג מתייחס לתדמית הנתפסת ולתגובה רגשית לאחר מכן לחברה, המוצרים והשירותים שלה.

מותג:

למרות העובדה שיש הרבה הגדרות שונות למילה ‘מותג’, כולם מקיפים רעיון מרכזי אחד: זיהוי של מוצר והבידול ממתחריו. מותג הוא יותר מאשר לוגו, שם מסחרי או סימן מסחרי, אם כי אלמנטים כאלה כולם חלק ממנו.

מותגים מתייחסים למוניטין, לנראות וליכולת למשוך לקוחות נאמנים שימליצו עוד על העסק.

האלמנטים אשר מרכיבים מותג צריכים להיות פשוטים, ברורים ושקל לזכור אותם על מנת למשוך קהל יעד למוצר או לעסק שלך. מותגים הם מרכיב מרכזי ביחסים של החברה עם הלקוחות – הם מייצגים את תפיסות הצרכנים ותחושות לגבי מוצר וביצועיו.

מוצר או שירות, ללא קשר לאיכות, ניתן להגדיר על ידי הקונספט היחיד הזה: המותג שלהם, וזו בדיוק הסיבה מדוע כל כך חשוב ליזמים לבנות על המותג שלהם.

מיתוג עסקי:

התהליך הכרוך ביצירת מותג לחברה בתודעת הצרכנים. המטרה העיקרית של המיתוג היא ליצור נוכחות חזקה בשוק מה שמושך לקוחות שיהפכו נאמנים למוצר/חברה זו. מיתוג הוא תהליך מתמשך הכולל תשומת לב והתחשבות מתמדת בעבר וההווה של החברה שלך, ולאחר מכן יצירת אישיות מגובשת עבור החברה והמוצרים שלה בעתיד.

מיתוג הוא משהו שמפעיל רגשות ומוחות של אנשים, הקשורים ליצירת הזהות של החברה: התחושה של מי אתה, מי אתה רוצה להיות ואיך אתה רוצה שאחרים יראו את החברה.

בעלי חברות צריכים לנתח את העסק שלהם עם תוכנית עסקית כתובה, כולל תוכנית שיווקית על מנת לבדוק האם החברה מתאימה לבניית מותג, או לא. במהלך הכנת תוכנית השיווק, על הבעלים להיות ברורים לגבי היעדים ואיך הם הולכים להשיג אותם.

תוכנית שיווקית טובה קובעת יעדים מדידים, מקצה אחריות וכוללת תקציבים ותוכנית פעולה. חשוב לעדכן אותה באופן שוטף כדי לשקף את המצב הנוכחי של העסק.

SWOT

(ראשי תיבות: Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) הוא אחד המודלים הרווחים ביותר לתכנון וניהול אסטרטגי ולבחינת יכולת הארגון לייצר יתרון תחרותי בסביבה שבה הוא פועל (שוק/תעשייה). השיטה מנתחת את הסביבה הפנימית והחיצונית.

הממד הפנימי

חוזקות: הגורמים המייחדים את הארגון, אשר נותנים לו יתרון תחרותי על מתחריו. חוזקות כוללות משאבים ייחודיים של הארגון, ידע ייחודי ויכולות של הארגון.

חולשות: הגורמים המביאים לנחיתות הארגון ביחס לסביבה החיצונית ומונעים ממנו ליצור יתרון תחרותי. למשל, אסטרטגיה מיושנת תמנע מהארגון לבצע שינויים דרושים כדי לנצל הזדמנויות בהווה.

הממד החיצוני

הזדמנויות: מצבים בסביבה החיצונית שבאמצעותם יכול הארגון להפיק רווח ולייצר מהן יתרון תחרותי. למשל, שוק מתעורר עם דרישות חדשות או טכנולוגיה חדשה שיכולה לשפר את תהליך הייצור.

איומים: מצבים בסביבה החיצונית שעלולים להזיק ליכולתו של הארגון להתחרות. למשל, לקוח ראשי העומד בפני פשיטת רגל או מיסים חדשים שהוטלו בשוקי היעד.

אחד החלקים החשובים ביותר באסטרטגיית השיווק הוא תמהיל השיווק, אשר הוא כלי חיוני שיעזור להבין מה המוצר או השירות יכולים להציע לקבוצת יעד וכיצד לתכנן הצעת מוצלחת. מטרת השיווק של החברה היא להשיג את התשואה הגבוהה ביותר עם ההשקעה הנמוכה ביותר.

לפני שתתחיל לבנות את העסק ומיתוג עסקי, חשוב לדעת:

למי אתה רוצה למכור את המוצר/שירותים שלך? (מי הולך להיות קהל היעד שלך והיכן הוא נמצא בדיוק?)

האם אתה מכיר את הצרכים, ההרגלים, הבעיות שלהם ואיך אתה יכול להגיע אליהם?

האם המוצר/שירות שלך עונה על אחת מהבעיות הקיימות שלהם? או שיש לך פתרון לבעיה “לא קיימת” ומצאת שוק חדש?

מה המטרה האמיתית שלך? למכור משהו ולהרוויח כסף, או ליצור ערך/ תועלת ללקוחות שלך – ועם זה להגדיל את ההכנסה שלך?

החלט: האם אתה רוצה להיות עסק “רגיל”, או שאתה רוצה להיות ייחודי / שונה?

המרכיבים של תמהיל השיווק הם: מוצר, מחיר, מקום, קידום.

כמה שאלות שיעזרו להבין את תמהיל השיווק:

מוצר: מה הלקוח רוצה מהשירות או המוצר? במה המוצר יכול להיות שונה מהמוצרים או השירותים של המתחרים?

מחיר: כמה עלה לייצר את המוצר? האם המחיר הנוכחי של המוצר אטרקטיבי מול המחיר של המתחרים?

מקום: היכן מחפשים הלקוחות את השירותים או המוצרים? כמה שונה אסטרטגיית ההפצה מהמתחרים שלך?

קידום: מהו המסר השיווקי המרכזי ואיך להפיץ אותו לקונים הפוטנציאליים?

מהי אסטרטגיית הקידום של המתחרים

החברה יכולה להשיג כמו מכירות, רווחים ושימור באמצעות שימוש בדברים הבאים:

1. מוצר. מתייחס לכל דבר שנמכר – מוצר פיזי, שירות או חוויה.

2. מקום. איפה אתה מוכר את המוצר או השירות שלך? יש הרבה מקומות ודרכים שבהן עסקים יכולים למכור. ‘מקום’ לא מתייחס רק למיקום פיזי.

3. מחיר כמה עולה המוצר או השירות שלך? לכל אחד יש את המחיר שלו ואם אתה מתמקד בקהל ספציפי ומתמחר באופן שגוי, אתה יכול לשכוח מלקבל החזר השקעה חיובי.

4. קידום. זה מה שכולנו עוסקים בו. בין אם זה שיווק ישיר, יחסי ציבור, פרסום, תוכן שיווקי. קידום הוא מה שאנחנו, כמשווקים, עושים הכי טוב.

5. הוכחה מוחשית. תמהיל השיווק חייב לקחת בחשבון את כל מה שהלקוח שלך חווה במהלך המסע איתך – מההתחלה כשהם רק הופכים מודעים למותג שלך, עד לנקודת המכירה ומעבר לכך.

6. אנשים. בתמהיל השיווקי, מתייחסים לכל מי שמעורב במישרין או בעקיפין בצד העסקי של הארגון. כלומר כל מי שעוסק במכירת מוצר או שירות, עיצובו, שיווק, ניהול צוותים, ייצוג לקוחות, גיוס והדרכה.

7. תהליך. אז יש לך מוצר ויש לך את קהל היעד שלך. איך מספקים את המוצר ללקוח?

מיתוג צריך לבוא ממי שאתה ומה העסק שלך יכול להיות, לא ממה מה שאתה רוצה שזה יהיה… מיתוג פורץ דרך הוא כל מה שאתה עושה כדי לבנות מותג שבולט ותופס אנשים בכל נקודת מגע.

שווה לחשוב על… מה יהיה עסק החלומות עבורך בהתבסס על הכישרונות, תחומי העניין הייחודיים שלך, והיכולות? האם חסר משהו בשוק שתוכל לספק? מה אתה רואה/מאחל לחברה שלך בעתיד?

איפה אתה רוצה שהחברה שלך תהיה בתוך חמש שנים? אילו תפיסות יש ללקוחות ולמשקיעים שלך לגביך ולגבי העסק שלך? מה סיפור היצירה של העסק שלך? האם יש קטגוריה חדשה, שוק שאתה יכול ליצור, שבו העסק שלך יכול להיות ראשון?

בניית מותג עסקי

תהליך מיתוג בניית מותג היא דרך להגדיר את העסק שלך לעצמך, לצוות שלך, לעצמך ולקהלים חיצוניים. אפשר לקרוא לזה ה”זהות” של העסק, אבל רק מתוך הבנה שהוא מגלם את הליבה של מה העסק והערכים שלו, לא רק איך זה נראה ונשמע.

היתרון והמטרה של זה: כאשר לקוחות מתחברים רגשית הם חולקים את אותם ערכים ואמונות של המותג. זה מוביל למכירות גבוהות יותר וטובות יותר בידול מותג.

זה גם מוביל לנאמנות, יחסי ציבור ואפילו יכול לשמור על מחיר גבוה יותר בזמנים שבהם המתחרים מסתמכים על הנחות כדי להגביר את המכירות. מותג הוא יותר מלוגו, שם או סלוגן – זה כל החוויה שיש ללקוחות הפוטנציאליים והלקוחות שלך עם החברה, המוצר או השירות שלך.

אסטרטגיית המותג שלך מגדירה עבור מה אתה מייצג, הבטחה שאתה נותן, והאישיות שאתה משדר. ולמרות שהוא כולל את הלוגו, לוח הצבעים והסיסמה שלך, אלה רק אלמנטים יצירתיים שמעבירים את המותג שלך.

במקום זאת, המותג שלך חי בתוכו כל אינטראקציה יומיומית שיש לך עם השוק שלך: • התמונות שאתה מעביר • המסרים שאתה מעביר באתר שלך, בהצעות ובקמפיינים • הדרך שבה העובדים שלך מתקשרים עם הלקוחות • דעה של לקוח עליך לעומת המתחרים שלך

בניית מותג מייצרת מודעות ומקדמת חברה תוך שימוש באסטרטגיות וטקטיקות. במילים אחרות בניית מותג משפרת את שווי המותג ,SWOT באמצעות קמפיינים פרסומיים ואסטרטגיות
והמכירות.

מיתוג הוא היבט מכריע בחברה מכיוון שהוא הקול הוויזואלי של החברה. מטרת בניית המותג היא להבדיל וליצור תדמית ייחודית לגבי החברה.

לפני בניית המותג על כל חברה להסתכל על המצב העסקי הקיים ולחזות כיצד גורמים חיצוניים עשויים להשפיע על העסק ולקבל תמונה ברורה על ייעודו ומקומו.

הוא ניתוח שעוזר לצפות את העתיד של החברה: – swot

חוזקות: מאפייני העסק שנותנים לו יתרון על אחרים.

חולשות: מאפיינים המציבים את העסק בנחיתות ביחס לאחרים.

הזדמנויות: אלמנטים בסביבה שהעסק יכול לנצל לטובתו.

איומים: אלמנטים בסביבה שעלולים לגרום לצרות לעסק.

SWOT

מספק תובנה אסטרטגית לגבי המלצות והזדמנויות עבור עסקים כדי למפות תוכנית אסטרטגית. הוא מסייע לבעלים לחדד את דרך הפעולה הנכונה. על ידי הפיכת האיומים לחוזקות והתאמת חוזקות עם הזדמנויות, אפשר למקסם את סיכויי ההצלחה ולהגדיל מכירות.

שווה לחשוב על… מה אתה יכול לשפר? עם אילו מכשולים אתה מתמודד? כיצד תוכל לגרום ללקוחות להיות מעורבים ביצירת המיתוג והשיווק שלך? איך אתה יכול להשתמש במדיה חדשה ובפלטפורמות מדיה מסורתיות כדי לבנות את העסק שלך ומותגים אישיים?

אילו מוצרים, נהלים ומערכות אתה יכול לפתח כדי להגדיל את העסק שלך? עם מי כדאי לבנות שותפות אסטרטגית או שיווק צולב כדי לבנות המותג והתדמית שלך?

צעד אחר צעד לתוך תהליך מיתוג עסקי

הכנה לתהליך מיתוג

התחומים העיקריים בתהליך בניית המותג: – מחקר שוק – מיקום – התפתחות – תקשורת משולבת בניית המותג לא נפסקת.

המותג צריך להיות גלוי ולהשתקף בכל דבר שלקוחות רואים (ולא רואים): מדיה מקוונת ולא מקוונת. בניית מותג חזק היא הבנה ברורה של מה המותג מייצג, ואז לוודא שגם כולם מבינים את זה.

בניית מותג מתחיל בתשובה לכמה שאלות על מוצר או עסק:

  1. מי הלקוחות שלי?
  2. אילו לקוחות אני רוצה שיהיו לי?
  3. מי המתחרים שלי?
  4. איך נתפס המותג של המתחרים שלי
  5. איזו בעיה החברה שלי פותרת? למישהו אכפת?
  6. מהי הצעת הערך שלי? האם זה ייחודי? האם זה רלוונטי ללקוחות שלי?
  7. כשאנשים חושבים על החברה או המוצר שלי, מהן הרגשות והאסוציאציות שאני רוצה שיהיו להם? האם הם ייחודיים?
  8. מהם היתרונות הפונקציונליים שאנו מספקים ללקוחותינו?
  9. מהם היתרונות הרגשיים שרק אנחנו מספקים ללקוחותינו?
  10. איזה סוג של אישיות תהיה למותג שלי?

כפי שניתן לראות מראש ישנם מספר תהליכי בניית מותגים שונים, מספר שלבים אך לבסוף כולם מכסים את כל המרכיבים החשובים של מלוא הפעילות.

להלן תהליך עם שלבים פשוטים שיש לבצע כדי לקבוע את קהל היעד של המותג שלך.

1. מחקר שוק, מיצוב.

2. הגדר מטרה מיתוגית

3. חקור מותגים בתוך הנישה שלך

4. תאר את התכונות והיתרונות העיקריים של המותג שלך

5. צור לוגו ואלמנטים ויזואליים

6. צור את הקול העסקי של המותג שלך

7. בניית מסר למותג ופיתוח נאום מעלית

8. תן לאישיות המותג שלך לזרוח

9. שלב את המותג שלך בכל היבט של העסק שלך

10. הישארו נאמנים למותג שלכם

11. היו הסניגור הגדול ביותר של המותג שלכם (מדידה, בקרה, חשיבה מחדש).

בחירת השם

היה שונה, שמור על שם קצר, עורר משמעות, תגרום לו להישמע טוב. חקור שמות עם מילים וצלילים יוצאי דופן!

בפיתוח שם לעסק, מוצר או שירות, ישנם מספר אפשרויות לבחירה:
• השתמש בשם המייסד או הממציא.
• תאר מה אתה עושה.
• תאר חוויה או תמונה.
• להוציא מילה מהקשרה.
• להמציא מילה, חשוב להחליט מה השם שלך צריך להביע ולייצג..

לפני שאתם בוחרים שם לעסק, חשוב לפתח את אסטרטגיית המותג שלכם.

לפני שאתם מתחילים בתהליך מתן השמות:

1. בדקו והיו בטוחים, שאף אחד לא משתמש בשם שלכם או שהוא אינו בר השוואה לכל שם קיים אחר או מפר כל סימן מסחרי אחר.

2. קבע איזה סוג של מותג אתה בונה. האם שם החברה שלך יהיה המותג העיקרי שיקודם לשוק? האם זה ייצג את המוצר או השירות שלך? או אולי תציעו מוצרים ושירותים רבים, כולם תחת שמם?

3. קבע את סוגי השם לשימוש.

4. ודא שאתה יכול להגן על שמך אם אתה רוצה להרחיב את החברה שלך ברמה בינלאומית?

בדוק אם השם מקובל במדינות זרות, בדוק את המשמעויות בשפות שונות, באזורים שונים.

5. בדוק לפני הבחירה הסופית שלך.

הדבר הראשון שלקוח ישים לב בעסק הוא השם שלו. מרכיב מכריע בכל עסק הוא יצירת שם שבאמצעותו אנשים יכולים לזהות את השירות או המוצר שהוא מספק.

חשוב מאוד לקחת בחשבון כמה גורמים בעת בחירת שם העסק. בעלי חברות צריכים לחשוב על שוק היעד, המוצר או השירות והתדמית שהם רוצים להקרין.

האם עדיף שהשם יהיה פונקציונלי או יצירתי? מתי לחשוב על שמות, להתרחק מאלה שקשה להגות אותם ושייראו באופן מביך בנייר מכתבים, או שקשה להקליד אותו ככתובת אינטרנט.

לפני שבוחרים שם בדקו שהוא לא נרשם או סימן מסחרי על ידי אחר העסק, ושכתובת האתר זמינה.

שם מותג טוב צריך להיות בעל המאפיינים הבאים:

1. זה צריך להיות ייחודי.

2. זה צריך להיות ניתן להרחבה.

3. זה צריך להיות קל להגייה, זיהוי ושינון.

4. זה צריך לתת מושג לגבי האיכויות והיתרונות של המוצר.

5. זה צריך להיות ניתן להמרה בקלות לשפות זרות.

6. אפשרות להגנה משפטית ורישום.

7. זה צריך להציע קטגוריית מוצר/שירות.

8. זה צריך להצביע על איכויות קונקרטיות.

9. זה לא צריך להציג משמעויות רעות/שגויות בקטגוריות אחרות.

תהליך בחירת שם מותג מוצלח לעסק

1. הגדירו את מטרות המיתוג במונחים של שישה קריטריונים – תיאורי, סוגסטיבי, מורכב, קלאסי, שרירותי ודמיוני. חיוני להכיר בתפקיד של מותג בתוך אסטרטגיית המיתוג הארגוני והיחס בין המותג למוצרים. זה גם חיוני להבין את התפקיד של המותג בתוך תוכנית השיווק כולה, כמו גם תיאור מפורט של הנישה.

2. יצירת מספר שמות – ניתן להשתמש בכל מקור פוטנציאלי לשמות; ארגון, הנהלה ועובדים, לקוחות קיימים או פוטנציאליים, סוכנויות ויועצים מקצועיים.

3. סינון שמות על בסיס מטרות מיתוג ושיקולים שיווקיים כדי שתהיה רשימה מסונכרנת יותר – אסור לשמות המותגים להיות בעלי קונוטציות שליליות, שיהיו ניתנים להגייה בקלות, צריכים לעמוד בדרישות החוק וכו’.

4. איסוף פרטים נרחבים יותר על כל אחד מהשמות הסופיים – צריך לעשות חיפוש משפטי בינלאומי נרחב.

5. ביצוע מחקר צרכנים – מחקר צרכנים מתבצע לרוב כדי לאשר את ציפיות ההנהלה לגבי הזיכרון והמשמעות של שמות המותג. תכונות המוצר, המחיר והקידום שלו עשויים להיות מוצג לצרכנים כדי שיבינו את מטרת שם המותג ואופן השימוש בו.

על בסיס השלבים לעיל, ההנהלה יכולה לבחור את שם המותג שממקסם את יעדי המיתוג והשיווק של הארגון ולאחר מכן באופן רשמי לרשום את שם המותג. בחירת שם מותג דורשת מחקר רב, ויש לבחור בו מאוד בזהירות כשהוא מציג את המוצר או השירות בצורה הטובה ביותר.

הלוגו הנכון למותג הנכון

כשאתה מחליט על לוגו, אתה צריך להתרכז בתמונה הנתפסת שאתה מכוון להעביר ולוודא שהוא בולט. עם הלוגו אתם שואפים לייצג חזותית את המותג או הרעיון, שכן זו התמונה שתעזור ללקוחות לזכור ולשתף את המותג שלך.

לוגו צריך להיות פשוט עם עיצוב ייחודי, כך שלקוחות יכולים לזהות אותו בקלות בין מוצרים אחרים.

ברגע שיש לך לוגו, אתה יכול להתחיל לחשוב איך אתה יכול לשלב את זה במוצרים ואז אתה יכול ליצור זהות מותג כוללת. הלוגו הוא חלק מהותי מאסטרטגיית השיווק של החברה שכן הוא ייצוג גרפי שלה.

לוגו הוא גם נקודת מוצא לצבעים השונים ובחירות עיצוב אשר ישמשו בשיטות השיווק האחרות של החברה. שרטוט והורדת רעיונות על הנייר הם מקום טוב להתחיל בו, ואז תוכל להתחיל ליצור את התמונה בצורה דיגיטלית ולהתנסות עם גופנים וצבעים שונים. זכור, חשוב מאוד להיות עקבי עם התמונה שאתה רוצה ליצור.

עמודי התווך העיקריים ללוגו הנכון:

1. היה פשוט

2. הפוך אותו למגוון

3. חייב להיות שמיש וניתן להדפסה על צורות שונות, טקסטורות, כלי שיווק ללא צורך בשינויים בשום סביבה

4. אל תעתיקו, הכינו בעצמכם! – היו יצירתיים, היו שונים

5. ודא שיש לו סיפור לספר.

6. בחר את הצבע הנכון לצבעים יש את הכוח להשפיע על רגשות. באופן אידיאלי, בחירת הצבע שלך צריכה להיעשות על בסיס הדמוגרפיה של הלקוחות.

7. שימו לב לטיפולוגיה: קריא, להדפסה, ייחודי 8. השתמש באנשים מקצועיים כדי ליצור לוגו משלך.

עיצוב מותג עסקי כדי להצליח בשוק

לחברה/מותג חייב להיות ייעוד ברור. המסר, חייב להיות ייחודי, צריך להיות בעל זהות ארגונית (מראה מורכב, נראות, התנהגות, תקשורת) מה שהופך אותו לייחודי מהמתחרים שלו, אשר יוצרים רגש ותדמית כאשר לקוחות חושבים על המותג.

יש לאסוף את האלמנטים החזותיים של תקשורת מורכבת זו בספר המותג של החברה, המכיל את כל הכללים כיצד להשתמש באלמנטים של הוויזואל במראה ב/על מדיות שונות.

זה תמיד מוכן אחרי הלוגו והמטרה שלו היא שתהיה לו שפה ויזואלית שיטתית סביב הלוגו.

באילו אלמנטים ניתן להשתמש?

אייקונים, פיקטוגרמות, חלקים של לוגו, שיש להם גם משמעויות משלהם. ספר הזהות הארגונית מכיל וקובע את כללי השימוש בלוגו, מערכת גופנים, לוח צבעים, הנחיות פריסה, טיפוגרפיה ועוד. הֵם קיימים כדי שאחרים יוכלו ליצור חומרי עזר עיצוביים וחומרי שיווק שיעשו זאת בעל מראה וקול מגובשים.

זהו הליבה של הזהות הארגונית הכוללת את הלוגו, התבניות, הגופנים ועוד משאבים ארוזים יחד כדי להקל על עיצוב חומרים שיווקיים.

מרכיבי המפתח של תוכנית הנראות עשויים להיות תלויים בתעשייה ובמקום וכיצד החברה מתכננת להגיע לקהל היעד שלה. ביצירת זהות החברה/מותג שלך והתדמית עליך לחשוב באיזה סוגים של פלטפורמות יוצגו המוצרים והשירותים שלך:

אופליין – כאשר המותג שלך פוגש פיזית את הלקוחות שלך: – כרטיסי ביקור, מעטפה – חומרי קידום מכירות (צעצועים, עט, בלון, בדים). אריזה – עיצוב חנות, פנים – צוות המכירות שלך (ההתנהגות שלהם, המדים, המכונית, התקשורת) – תמריצים וכל אירוע חברה אחר (קישוט, מתנות, מקום, בידור – שירות לקוחות – שלטי חוצות, מודעות מגזינים, קטלוגים, ניוזלטרים – תערוכות… באינטרנט: אתר אינטרנט, פרופיל חברה בפייסבוק, אינסטגרם, פינטרסט – שליחת דואר אלקטרוני, ניוזלטרים, מגזינים מקוונים, בלוג, סרטונים ועוד.

יש להשתמש במיתוג בכל נקודות המגע בהן ניתן להשפיע על הלקוח. לכן, חשוב לתכנן את המיתוג כפעילות חשובה לפני, תוך כדי ואחרי מכירה. בכל פעם שהלקוח נחשף למותג/מוצר, כדאי לו להיות מודע לחלוטין ליתרונותיו ולקבל את המידע שהוא צריך כדי לבחור מבין כל המתחרים.

הלקוח צריך לקבל החלטה מודעת לגבי רצונו להשתמש במותג. המטרה צריכה להיות לפתות את הלקוח בכל נקודת מגע, כך שללקוח תהיה אינטראקציה ארוכה ואינטימית יותר עם מותג – עד לנקודה שבה המותג הופך לבעל ערך עבורו.

המותג וחווית הלקוח צריכים להיות עקביים בכל נקודות המגע, אשר ניתן לסווג

בתשלום (מדיה דחיפה מסורתית עם מסרים פרסומיים), בבעלות (שיווק בבעלות עצמית, אתרי אינטרנט, חוברות, ייעוץ מכירות) ורווח (פרסום מפה לאוזן). אינטראקציות נקודת מגע יוצרות יתרונות לצרכנים באמצעות התקשורת הדו-כיוונית בין הלקוח לבין מותג.

תקשורת זו מחזקת את מערכת היחסים בין לקוח למותג, מגבירה ערך חוויתי, שביעות רצון ואמון מהמותג, מספקת מותג בלתי נשכח וחוויה לצרכן.

התקשורת צריכה להיות ברורה ותמציתית. כל מעורבות או אינטראקציה עם הלקוח היא הזדמנות לבנות את תדמית המותג. תפיסה חזקה של מותג מחזקת את נאמנות הלקוח.

זהות מותג ולוגו עסקי

יש הרבה תפיסות שגויות כשזה מגיע להבדלים בין לוגו, זהות, ומותג. לאנשי שיווק ועיצוב יש אולי הבנה ראויה לגבי ההגדרות והיישומים, אבל זה לא תמיד ברור. לפני שנמשיך, יש לומר: יש חפיפה מסוימת בכל שלוש הקטגוריות הללו.

לדוגמה, זה לא פסול לקרוא ללוגו מותג בגלל המקור של המילה ‘מותג’. לוגו הוא: ייצוג הארגון בצורתו הפשוטה ביותר – הסמל או הקמע של הארגון – המרכיב העיקרי שמעורר את רגשות הצרכנים – קריטי לכך שארגון יהיה מוכר.

סימן מסחרי / זהות היא: המרכיבים הפיזיים השונים של החברה הפועלים יחד ושהלקוחות באים עמם במגע: הלוגו שלך, כרטיסי ביקור, חתימות דוא”ל, אתרי אינטרנט, מודעות, מדי העובדים שלך, עיצוב פריסת חנות, עיצוב חבילות, ג’ינגל ארגוני וכו’. מותג הוא: מושג, לא אובייקט קונקרטי – הבסיס לכל המסגרת השיווקית שלך.

הקשר הרגשי והפסיכולוגי בין חברה לצרכנים – מה אנשים חושבים ומרגישים כשהם חווים את החברה שלך (תחושת הבטן שלהם) איך הם מדמיינים את המותג שאתה רוצה ליצור מגיע הרבה לפני עיצוב הלוגו שלך וזהות החברה.

זהות המותג כוללת את המרכיבים הגלויים של מותג, כגון צבעים, עיצוב, לוגו, שם וסמל. הון עצמי של המותג הוא הערך והחוזק של המותג שקובע את ערכו. זה יוגדר גם כהשפעה הדיפרנציאלית של הכרת המותג ותגובת הצרכנים לשיווק המותג.

הון עצמי של המותג קיים כפונקציה של בחירת הצרכן במקום השוק. הרעיון של הון עצמי של המותג נוצר כאשר הצרכן בוחר במוצר או בשירות. זה קורה כאשר הצרכן מכיר את המותג ויש לו רושם חיובי וחזק בזיכרון.

גורמים התורמים להון עצמי של המותג הם: מודעות למותג, אסוציאציות למותג, נאמנות למותג, איכות נתפסת, נכסי מותג קנייניים. חברה עם הון מותג חזק בונה את עצמה להצלחה ארוכת טווח בגלל שהוא עוזר לחברה לנווט דרך אתגרים מאקרו סביבתיים הרבה יותר בקלות ממה שמותגים עם הון מותג מועט או שלילי יכולים.

ניטור ומיתוג מחדש לעסק

כיום אנו חיים ועובדים בעידן הטכנולוגיה, ולכן חשוב שתיהיה נוכחות חזקה באינטרנט. עליך גם להיות מודע לכך שדעת הקהל על המוצר שלך תפורסם בקלות וגלויה באינטרנט בכל עת, ולכן אתה תמיד צריך להסתכל על הופעת שם המותג שלך באתר של אחרים, בלוגים, דפי פייסבוק וגם עבור העסק שלך והמילים המשויכות אליו.

חיפוש ראשוני בגוגל הוא הדרך הקלה ביותר כדי לראות מה אנשים אומרים. נדבר עוד על סוגי המונחים שצריך לחפש אחר כך, אבל יש כל מיני כלים שבהם אתה יכול להשתמש כדי לעקוב אחר מה אנשים אומרים על מותג מסוים באינטרנט.

לאחר מכן, תוכל ליישם בקרת נזקים בעת הצורך, או שאתה יכול גם לשתף את החוויה החיובית של אנשים ברשתות המדיה החברתיות שלך, מה שיכול להפוך את המותג שלך לאמין יותר.

אתה בהחלט צריך להסתכל על ביקורות, צפיות, קישורים נכנסים ועוד. מספר כלים יכולים לעזור לך לעשות זאת. ברור שאי אפשר להיות מודע לכל הדברים שנאמרים באינטרנט, אבל שימוש בגוגל אנליטיקס יכול לעזור לך עם הרבה מאוד מידע.

עליך לעקוב אחר מילות מפתח, ביטויים ואפילו אנשים הקשורים לחברה שלך. כאמור, מיתוג הוא תהליך מתמיד, הוא לא מסתיים כשיצרת שם ולוגו. זה חיוני לפקח כל הזמן על המוצר שלך וגם על השוק בכלל.

מחקר שוק קבוע, וצפייה במתחרים קיימים וחדשים יסייעו לכם לשמור על מעמדכם בשוק. אם אתה מרגיש שהמותג שלך או השוק בכלל השתנו אז אתה חייב להיות מעודכן ולששקול להתאים את המותג שלך כדי להישאר בטופ. באופן קבוע עדכון המותג שלך יכול לשפר אותו ולעצב בצורה חיובית את חווית הלקוח.

השוק מתפתח וחשוב להיות מודע לכך שמיתוג מחדש יכול לפעמים לתת חברה תחושה רעננה ומעודכנת. המפתח בעת מיתוג מחדש הוא לשמור על עקביות, ולא לאבד את חזות המותג המקורית שלך כדי להבטיח שאתה עדיין מזוהה עם המותג שאיתו התחלת. ניתן לעשות מיתוג מחדש בהצלחה על ידי עדכון סגנונות ישנים ושילוב אלמנטים חדשניים.

לבסוף, עליך לנסות להגיב לכל ההערות, בין אם הן חיוביות או שלילי. מיתוג מחדש כולל מספר שלבים; חשוב לעשות את זה בזמן הנכון ולא בגלל שעבר הרבה זמן מאז שתדמית החברה שלך לא השתנתה.

אתה צריך להשפיע ולעצב את המותג כפי שהמותג יכול להיות באמצעות שאלות מפתח בנוגע למצבך הנוכחי.

לפני מיתוג מחדש אתה צריך להשיג משוב לקוחות על מנת לדעת מה עובד ומה כושל. התמונה צריכה להיות נתמכת על ידי ההיסטוריה של החברה, זה לא אומר לזרוק את כל מה שבנית…

זה יעזור לך ליצור ולפתח סיפור חדש שיציג את המסר הנכון. כל התקשורת של החברה שלך מהאתר לעובד צריכה לתמוך בזהות החדשה.

מיתוג עסקי באמצעות מדיה חברתית

לכל חברה יש כיום נוכחות במדיה החברתית, שם נמצאים הלקוחות שלה. מלבד הקו העיצובי שחייב להישמר בדפי הנחיתה הבאנרים והסרטונים, הדרך הכי טובה לבנות את המותג שלך היא באמצעות ערך ללקוחות.

זה יכול להיות פוסטים שתעלה מדי יום עם טיפים חשובים, סרטונים שיוצרים חיבור לחברה ומציגים את מאחורי הקלעים שלה ועוד. הקהל של היום חכם הרבה יותר והוא מחפש לפתח מערכת יחסים ארוכת טווח לפני שהוא קונה מוצר או השירות.

הקהל רוצה להרגיש חלק מחוויה, שייכות, קהילה ומשהו גדול ואת זה המותג שלך צריך לתת לו. זה יכול להיות באמצעות וובינרים, מדריך להורדה, קורסים חינמיים, פודקאסט ועוד. ככל שתתנו יותר ערך זה ישתלם לכם ויעזור לכם לפתח מותג חזק.

טל קורן

יועץ שיווק ובעלים של סוכנות פרמיום לנותני שירות, יועצים, מאמנים, קורסים ומוצרי מידע. ב-4 השנים האחרונות ליווה טל מאות עסקים ועזר להם להכפיל את ההכנסות פי 2, 3 ואפילו ב – 10X.

לאן לשלוח את המדריך?